2900 ot./min.-1

Elektromotory s brzdou – 2900 otáčok

Princíp fungovania bŕzd

Zapojenie: Elektromechanické brzdy predstavujú brzdy, ktoré sú elektricky ovládané, ale mechanicky prenášajú krútiaci moment. Po aplikovaní elektrického prúdu napájaná cievka vytvorí magnetické pole. Vďaka tomu sa cievka zmení na elektromagnet a začne tvoriť magnetické čiary toku, ktoré priťahujú armatúru k povrchu brzdy. Náboj a kotva sa montujú klasicky na hriadeľ (ktorý dodáva zákazník). Keďže je brzdová cievka pevne namontovaná, brzdový náboj, armatúra a hriadeľ sa zastavia vo veľmi krátkom čase.
Odpojenie: Keď z brzdy vyberieme elektrický prúd, armatúra sa môže otáčať s hriadeľom. U väčšiny typov týchto motorov, pri uvoľňovaní energie, pružiny udržujú kotvu v istej vzdialenosti od povrchu brzdy, čím vytvárajú malú vzduchovú medzeru.

Viac informácií

Ďalšie informácie týkajúce sa parametrov, rozmerov, náhradných dielov atď. nájdete po otvorení konkrétnych produktov. Pri každom produkte sa nachádzajú aj fotografie elektromotora a dátový list na stiahnutie. Ak napriek tomu máte nejaké otázky a nejasnosti, prípadne potrebujete poradiť s výberom elektromotora, neváhajte nás kontaktovať na číslo 
+421 948 126 611
alebo na e-mail vyoral@el-motor.sk